sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Luonnosta

 Meidän oma tikka hakkailee puhelinpylvästä oven vieressä. Ääni kuuluu sisälle asti. Olen ajatellut usein että koska pylvään pää katkeaa. Se laittaa kävyn koloon ja siinä sivussa taitaa myös osua pylvääseen koska jytinä on niin kovaa. Pylvään juurella on aina kauhea kasa hakattuja käpyjä.
Kävimme miehen kanssa sienessä ja saalis on tässä. Mies keräsi puoli ämpäriä ja ilmoitti että kyllä sitä tässä sitten olikin. Minä olin saanut samassa ajassa ämpärini täyteen. En voinut lähteä vajaa ämpäri mukana vaan täytin myös sen siinä samalla kun  kävelimme jo takaisin päin. Kyllä harmittaa jättää niin paljon sieniä metsään. Osa on kyllä jo homeessa tai muuten niin vetisiä. Paljon on silti vielä kerättäviä. Otin äsken uunista tekemäni savukalapiiraan, missä on tietysti myös sieniä. Nyt nautin piiraasta  kahvin kera ja ehkä pienet päikkärit. Nappilista sukista sain eilen toisen valmiiksi ja toistakin on jo hyvää matkaa tulossa. Täällä mökillä kyllä tuntuu siltä ettei todellakaan ole kiire minnekkään. Harmi vain että huomenna joudumme sanomaan hyvästit ja vasta keväällä tullaan seuraavaksi. Kyllä talvi aina tuntuu pitkältä kun odottelee mökille pääsyä.
Aurinkoisen ihanaa sunnuntai päivää kaikille! :D

5 kommenttia:

 1. Meilläkin on tässä lähistöllä tikka, joka nakuttaa sähköpylvään päässä. Välillä ajattelee, että miten sen pää kestää moista pauketta...

  VastaaPoista
 2. Aika hieno sienisaalis! Ullakin tilas nappisukat multa, pitäis siis munkin alkaa tehdä toista paria! Hyvää lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Samat oli tunnelmat minullakin eilen, kun oltiin sienessä Koskella. Meitä oli kolme sienestäjää ja parissa tunnissa saatiin 50 litraa! Saaliista lahjoitettiin yhteensä 30 litraa pois, kun meillä on suppiksia ennestään vaikka kuinka ja paljon. Mutta olisin kovin mielelläni jäänyt sinne vaikka koko viikoksi sienestämään. Järkyttävän paljon suppilovahveroita tänä vuonna. En koskaan moista ole nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Sienten määrästä olen samaa mieltä,oikein harmitti lähteä pois kun sinne jäi vaikka kuinka. Ei mekään kerätty kun vajaan tunnin verran. Heti harmitti kun en ottanut vielä lisää ämpäreitä mukaan. Mutta mies meinas jo että kyllä näitä tässä on:D Minäkin annoin tästä saaliista toisen ämpärillisen siskon perheelle. Toinen ämpärillinen on kuivumassa papaerin päällä pannuhuoneen lattialla.

  VastaaPoista

Mukavaa kun kävit♥